Blog - Dermokozmetik Okulu

Blog

Güncel Blog Yazılarımız

Üzüm Çekirdeği Ekstresinin Cilt Üzerindeki Etkileri

Üzümün antioksidan etkisi herkes tarafından bilinmekte olup, yaygın bir besin takviyesi ve kozmetik bileşeni olması da güvenilir kullanımı açısından önemlidir. Bu populer kullanımın altında güçlü ve etkili bir antioksidan olması yatmaktadır.

Yulaf Ekstresinin Formülasyonlardaki Yeri

Avena sativa saponinlerce zengin bir bitkidir. Saponinler sabun benzeri etkiye sahip olmasını sağlarlar bu sayede bilhassa yulafın temizleyici aktivitesini oluştururlar. Çeşitli fonksiyonel özellikleri kolloidal yulaf ununu koruyucu, yatıştırıcı ve temizleyici ajan yapmaktadır. Özellikle kuru ve hassas ciltler için uygun bir aktif içeriktir. 

Dermokozmetik Ürünlerde Vitaminlerin Yeri

Vitaminler, insan vücudunda birçok işlevin tamamlanmasında önemli rol oynar. Bazı vitaminler sentezlenebilir, ancak bazılarının vücuda dışardan alınması gerekir. Cilt ürünlerinde sıklıkla A, B, C, D, E ve K vitaminlerine rastlarız.

Cilt Bakımında Bitkisel İçerikler Ne İşe Yarar?

Antik çağlardan ve eski uygarlıklardan itibaren yaşamın bir çok alanında bitkilerin tamamını, özlerini ve çeşitli bitki parçaları kullanıldı. Dünyanın armağanları olan bu bitkiler tekstilden ilaçlara kadar her şeye dönüştürüldü. Hızla ileri sarıp günümüze bakacak olursak bitkilerin hala etrafımızda ve her alanda kullanıldığını görebiliriz.

Ürünlerin Emilimini Arttıran İpuçları

Cildin bir bariyer görevi görme yeteneği, büyük ölçüde sağlam bir stratum corneum'a sahip olmasına bağlıdır. Stratum corneum'un fiziksel veya kimyasal pul pul dökülme ile çıkarılması veya değiştirilmesi, ürün penetrasyonunu artırabilir.

Dermokozmetik Ürünlerde Bulunan Probiyotik İçeriklerin Faydaları Nelerdir?

Mikroorganizmalar hakkında düşündüğümüzde aklımıza önce hastalık yapıcı ve zararlı türler gelebilir. Bu düşünce kısmen doğru olsa da yeterli bir tanım olduğunu söyleyemeyiz. Vücudumuzun çeşitli bölgelerinde organizmamızla simbiyotik yaşayan faydalı mikroorganizmalar da bulunmaktadır. Bu simbiyotik form vücutta bulunduklarında hem insanların hem de mikroorganizmaların çift taraflı fayda görmesini sağlayacak birlikteliklerdir. Bu yararlı mikroorganizmalara probiyotik, mikroorganizmaların besi maddesine prebiyotik, probiyotiklerin prebiyotiklerle beslenerek oluşturduğu son duruma ise postbiyotik adı verilmektedir.

Tırnak Sağlığında Kullanılan Star İçerikler Nelerdir?

Tırnaklar, parmak uçlarını korur ve sert keratin tabakadan oluşurlar.  El tırnağı ayak tırnağından daha hızlı uzar.  Bir tırnağın tamamen yenilenmesi 6 aydan (elde) 18 aya (ayakta) kadar değişir. Bu sebeple tırnak bakımları için uygun ürün kullanmak oldukça önemlidir. Bu ürünleri tercih ederken içeriklerindeki aktiflerin sınıflandırılmasını birlikte inceleyelim.

Gece ve Gündüz Cilt Rutini Farklılıkları Nelerdir?

Cildimizi giysimiz gibi düşünecek olursak mevsimden mevsime kıyafetlerimizin değiştiği gibi epidermal kalınlık da değişeceğinden, hassasiyet nemsizlik gibi durumlar dönemsel olarak değişebilir. Bununla birlikte aynı gün içerisinde dahi ürünlerden görülecek optimum etki için uygun saatler farklılık gösterebilir.

Mor Pirinç Özü ve Hyalüronik Asit İlişkisi Nedir?

Hyalüronik asit, bağ dokusu destekçisi ve su tutucu madde olarak görev yapar. Deride bulunan veya dışardan uygulanan hyalüronik asit, cildin daha dolgun, daha sıkı ve daha genç görünmesi için kritik bir rol oynar. Ancak cilt dokusunda hiyalüronidaz enzimi bulunması nedeniyle hyalüronik asitin ciltte ömrü çok kısadır. Bu enzim hyalüronik asitin parçalanmasından sorumludur.

Whatsapp Destek