Cildimizi giysimiz gibi düşünecek olursak mevsimden mevsime kıyafetlerimizin değiştiği gibi epidermal kalınlık da değişeceğinden, hassasiyet nemsizlik gibi durumlar dönemsel olarak değişebilir. Bununla birlikte aynı gün içerisinde dahi ürünlerden görülecek optimum etki için uygun saatler farklılık gösterebilir.

Yıkama ürünlerinde gündüz yıkama için su bazlı, köpük formundaki ürünler yeterli olurken; gece rutininde gün içerisinde kullanılan güneş koruyucular ve pigmentli cilt ürünlerinin temizliği için çift fazlı ya da yağ bazlı ürünler ile daha efektif bir temizlik sağlanacaktır. Ancak bir cilt rutininin ilk basamağı olan temizlk adımına  sabah ve akşam olmak üzere 2 ayrı ürün kullanmak hem maaliyetli hem de daha özenli bir süreç oluşturacağından tercih edilmeyebilir. 

Serumlar ile cilt rutinini özelleştirmek isteyenlerin özellikle dikkat etmesi gereken noktalar ise şunlardır. Yoğun asit içerikli serumlar eksfoliasyon yaptığından cildi hassasiyet ve hiperpigmentasyona açık hale getirebileceği için gece kullanılması ve gündüz güneş koruyucu ürünlerin kullanımına ve yenilenme sürelerine dikkat edilmesi gerekmektedir

Nemlendirme basamağında gece bakım kremlerinin içerisinde aktifler genellikle güneşle temas etmemesi gereken aktiflerdir. Bununla birlikte gece nemlendiricilerinde besleyici yağlar bakımından zenginleştirilen bir formülasyon görürüz. Bunun sebebi gece boyu cildin çevresel faktörlerle teması minimize olacağından yağların oluşturabilececeği fototoksisite benzeri riskleri minimize etmek amaçlanır.