Vitaminler, insan vücudunda birçok işlevin tamamlanmasında önemli rol oynar. Bazı vitaminler sentezlenebilir, ancak bazılarının vücuda dışardan alınması gerekir. Cilt ürünlerinde sıklıkla A, B, C, D, E ve K vitaminlerine rastlarız.

 Bilimsel kanıtlar, spesifik işlevlerine ek olarak, belirli vitaminlerin antioksidan etkiyle fotoyaşlanma ve kronolojik cilt yaşlanmasının önlenmesi için de yararlı olduğunu göstermektedir. Akne vulgaris tedavisi gibi birçok cilt sorunlarında da kullanılmaktadırlar. 

  • A vitamini: Cilt yüzeyinin görünümünü değiştiren ve yaşlanma karşıtı etkileri olan kırışık önleyici bir ajan olarak etkilidir. Bununla birlikte kurutucu akne tedavilerinde de oral yol ile kullanımı söz konusudur.
  • E vitamini: Cildin antioksidan savunmasına katkıda bulunmaktır. Fiziksel özellikleri nedeniyle E vitamini, güneşin zararlı biyolojik etkilerinin çoğundan sorumlu olan güneş spektrum bölgesinde UV ışığını emer.
  • B3 vitamini: Cilt görünümünü iyileştirmedeki etkisi; sfingolipidlerin, serbest yağ asitlerinin ve seramidlerin sentezindeki etkisiyle ve transepidermal su kaybını azaltmasıyla ilişkilendirilmiştir.
  • B5 vitamini: Cilde ihtiyacı olan nemin verilmesinde ve besleyerek korumasında etkilidir.
  • C vitamini: C vitamini veya L-askorbik asit, insan derisindeki en bol antioksidandır. Kollajen sentezindeki etkisiyle yaşlanma belirtilerine karşı savaşta ve cilde parlaklık verici etkileriyle de hiperpigmentasyon tedavileri için yıldız içeriktir.