Üzümün antioksidan etkisi herkes tarafından bilinmekte olup, yaygın bir besin takviyesi ve kozmetik bileşeni olması da güvenilir kullanımı açısından önemlidir. Bu populer kullanımın altında güçlü ve etkili bir antioksidan olması yatmaktadır.

Vitis vinifera meyvesinin (üzüm) çekirdeğinin yağını içeren formülasyonların hiperpigmentasyon, yaşlanma ve akne gibi rahatsızlıklarda etkili olduğu bilinmektedir. Yara iyileşmesini hızlandırır, kolajen ve elastini bozulmadan korur.

Üzüm tohumu ekstreleri tirozinaz inhibe edici aktivite gösterir, ve yaşlanma karşıtı ve cilt beyazlatıcı kozmetiklerde faydalıdırlar. Cilt için koruyucu etkilerde bulunur ve bu sayede cilt bakımında değerli bir aktif içeriktir.

Cilt kırışıklarını giderir ve cilt sarkmalarını önler. Saç, vücut, el ve dudak kremlerinde ve güneş yanığı kremlerinde kullanılır. Saç dökülmesini önleyici etkisi vardır. Krem formülasyonları yorgun bacak semptomunda ve dolaşım bozukluklarını hafifletmek için kullanılmaktadır. Üzüm çekirdeği özütü, iltihap önleyici ve kaşıntı önleyici özelliklere sahiptir.

Üzüm çekirdeği özütü genellikle sinerjistik etiki sağlaması için ürünlerde meyan kökü, glisirretinik asit veya hyaluronik asit gibi diğer bileşenlerle birleştirilir.