E vitamini, lipofilik yapısı nedeniyle deriye kolay uygulanımı ve absorbsiyonu ile cilt bakım endüstrisinde vazgeçilmez bir ajandır. En güçlü biyolojik antioksidan olan alfa tokoferol vitamin E’nin deride en fazla bulunan ve en aktif formudur. Güneşin zararlı UV ışığını emer. ROS' a karşı lipid peroksidasyonu yaparak antioksidan etki sağlar. a-tokoferol’ ün protein kinaz C’ yi inhibe ederek yaşla artan kolajenaz üretimini azalttığını gözlenmiştir.

Emoliyan, besleyici, cilt bariyerini onarıcıdır. Stratum corneum hidrasyonunu ve su bağlama kapasitesini arttırır böylelikle cilt bariyerinden su kaybını engeller. Formülasyonlarda genellikle 0.5-2% konsantrasyon aralığında bulunur ve bu oran düşük gibi görülse de etki göstermesi için uygundur.

  • Erken yaşlanmanın engellenmesi,
  • Derinin yumuşak bir görünüm alması,
  • Ürünün stabilitesini arttırması,
  • A vitaminin aksine gebelerde de kullanıma uygun olması

E vitaminini yıldız içerik haline getiren özelliklerin birkaçıdır. kıl köklerini besleyerek yeniden ve daha fazla tüylenmeye sebebiyet verdiğine dair söylentilerin kanıtlanmış bir geçerliliği yoktur.

Cildi dış etkenlere karşı duyarlılığını azaltmaya ve daha dayanıklı hale gelmesine destek olur. Cildin hassasiyetini giderir. Onarılmasında yardımcıdır.

Fotoyaşlanma ve cilt kanserine karşı korumada potansiyel bir etki öneren kayda değer bir foto koruma ve antioksidan etki sağlar.

Antioksidan içeriğiyle birlikte besleyici ve onarıcı bir aktif içerik arıyorsanız cildinize uygun olan vitamin E Vitamini olabilir. Her cilt tipinde kullanıma uygundur. Gebelik döneminde bile çatlak oluşumunu engellemek amacıyla yüksek tocoferol içerikli ürünleri güvenle tercih edebilirsiniz.