Gün içerisinde maruz kaldığımız çevresel kirlilik, sigara dumanı ve güneş ışınları gibi fiziksel stres faktörleri ciltte reaktif oksijen türleri olarak adlandırdılan oksijen radikalleri oluşumunu tetikler. Oksijen radikallerinin ise bir çok zararlı etkisi bulunur. Bunların başında cilt kollajenlerini parçalayarak kırışıklık, koyu lekeler, ince çizgiler ve elastikiyetini kaybetmiş cilt gibi cilt kusurlarına neden olur. Yemek yaparken maruz kalınan buhar ve egzoz dumanı başta olmak üzere hava kirliliği günümüzde hemen herkesin rutin bir şekilde maruz kaldığı faktörlerin başında gelmektedir.

Çağın ilerlemesi ve teknolojinin de gelişmesiyle artan çevre kirliliğiyle beraber, kirliliğin yol açtığı oksijen türlerinden korunma ve arınma yöntemlerine olan ilgi de giderek artış göstermiştir. Bunların başında kirlilikten arındırıcı temizleme basamağı yer almaktadır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken konu ise arındırmak amacıyla kullanılan partiküllü temizleyiciler günlük kullanımda cilde zarar verebilir ve fiziksel stresin zararlarını arttırabilir. Sonrasında cildi film tabaka şeklinde örtüp strese karşı dayanıklı olması için nemlendirme ve güneşten koruma basamakları ile rutin tamamlanabilir.

  • Antioksidan içerikler sayesinde cildimizdeki radikal oksijenlerin oluşumunu engellemek mümkümdür. Günlik cilt bakımınıza antioksidan içerikli bir ürün eklemek rutini taçlandıracaktır.