Göz çevresindeki deri yüzümüzün diğer bölgelerine nazaran daha ince ve sebase bezlerce daha fakirdir. Sebase bezler; sebum salgısı ile cildin kendi nem dengesini saglamak açısından önemlidir. Bu bezler bakımından fakir olması o bölgede özelleşen cilt problemlerine sebebiyet verebilmektedir. Bunlar;

1. Kuruluk

Nemsizlik ve kuruluğa bağlı bir şekilde de ilk kırışıklıklar olarak adlandırdığımız görüntü karşımıza çıkabilir. Bunun önüne geçmek için kullanılan göz çevresi preparatlarındaki nemlendiricilerin formülasyonları cildin diğer bölgelerinde kuruluk için kullanılan preparatlardan farklılık gösterir.

2. Hassasiyet

Nemlendirici ve koruyucu serbum olmadıgından hasara ve alerjenlere karşı daha göz çevresi hassas olabilir. Bu da ekstra hassaslaşan bölgede kızarık bir görüntü oluşturabilir

3. Morluklar

Genetik alt yapı, vazküler bozukluklar ve hiperpigmentasyon sebebi ile göz çevresinde morluklar ve halkalar gözlenebilir. 

4. Kırışıklık

Yüz bölgesinde çok fazla kas bulunduğu ve günlük rutinimizde de iletişimin temelinde yer alan jest ve mimiklerimizde, konuşmalarımızda, ifadelerimizde bu kasları sıklıkla kullandığımız için ciltteki kırışıklıklar kaçınılmazdır. Yaşlanma karşıtı özelliğe sahip göz çevresi ürünleri içerik ve aypı olarak diğer ürünlerden farklılık gösterebilir.

 

 

 Belirli bir cilt durumunda yüz ve vücut için kullanılan ürünler farklılık gösterir. Buna ek olarak, yüz bölgesi özelinde de göz çevresi ve diğer bölümlerde kullanılacak ürünler de farklılıdır. Bu farklılığın temeli göz çevresindeki derinin yapısal olarak yüzdeki diğer bölgelerden farklı olmasıdır. Göz çevresine kullanılacak ürünü seçerken hem cilt durumunu düzeltmek hem de yanlış ürün kullanımına bağlı göz çevresinde gözlenebilecek problemlerin önüne geçmek için dikkat edilmesi gerekir. Optimum faydayı sağlamak için göz çevresi ürünleri ile birlikte mikrosirkülasyonu arttırmak amacıyla roll-on başlıklı cihazlar ya da ürünler tercih edilebilir.