Mevsim geçişleri ve hava durumu farklılıkları, hormonlarımızı ve dolayısıyla fiziksel/psikolojik sağlığımızı etkilediği gibi cildimizi de etkilemektedir. Bu sebeple cildin ihtiyaçları dönemsel olarak değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin cildimize kışın iyi gelen bir ürün yazın etki göstermeyebilir ya da sonbaharda kullanılan bir ürün ilkbaharda cilt reaksiyonlarına sebebiyet verebilir.

1. Mevsim geçişlerinde cildin nem ihtiyacı değişir.

  • Yazın kurak bölgelerde transepidermal su kaybı daha fazla olabilir. Bu sebeple gün içerisinde nemlendirici spreyler ile cilde gereken nemi tekrar verebilirsiniz.
  • Kışın hidrolipidik tabakanın dengesi bozulabileceğinden cilt nemlendiricilerini oklüzif içeren ürünlerden tercih edebilirsiniz. Oklüzifler cildin nem kaybının önüne bir tabaka şeklinde cildi örterek geçilmesini sağlar.

2. Mevsim geçişlerinde allerjenlere maruz kalabilir ve allerjik reaksiyonlar gelişebilir.

  • Termal su içerikli ürünleri nflamasyon ve allerjik durum gözlenen cildi yatıştırmak için kullanabilirsiniz.

3. Her ürün, her mevsim kullanıma uygun değildir.

  • Cilt soyucu ajanları güneş koruyucular ile kullanılmasına rağmen güneşe maruz kaldığı takdirde leke oluşumuna sebebiyet verebilir.

Cildimizi giysimiz gibi düşünecek olursak; her mevsim giydiğimiz giysiler gibi cildimizin de her mevsim değişime ihtiyacı olduğunu unutmayalım.