Güneş koruyucu tercih ederken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, cilt tipine uygun yapıda ve içeriğe sahip ürünler kullanılmasıdır. Doğru ürün kullanılmadığı takdirde farklı cilt problemlerine yol açabilmektedir. 

  • Uygun ürün yapısı ve aktif içerikler 

Karma & akneye eğilimli ciltler için yağlı bir his oluşturmayacak ve sebum salgısını dengeleyecek aktif içeriklerle, sıvı yapıda ürünler önerilirken; kuru ciltler için ciltteki kuruluğu dengeleyip, güneşten koruyucu etki sağlayacak yoğun ve kuruluk giderici yapıda ürünler önerilir.

Bununla birlikte yüz için kullanılan güneş koruyucular vücut için kullanılanlara göre içerik olarak farklılık gösterir. Yüz bölgesi için özel güneş koruyucular, yüz ve boyun için bölgesindeki problemlere de destekleyici bakım sağlayacak formülasyona sahiptir. Bu sebeple yüz ve vücut için farklı güneş koruyucuları kullanılması daha doğru olacaktır.

  • Uygun filtre

Kimyasal güneş filtreleri, cilde nüfuz ederek sünger benzeri etki ile güneş ışınlarını absorbe eder.

Fiziksel güneş filtreleri, cilt yüzeyine tutunarak ayna benzeri etki ile güneş ışınlarını yansıtır.

Bu etki mekanizmaları gereği hamilelere, bebeklere,  güneş alerjisi ve onkoloji hastalarına fiziksel güneş filtreleri içeren ürünler önerilir.

  • Uygun miktar ve uygulama sıklığı

Güneş koruyucu kullanırken doğru miktarda kullanmak önemlidir. Yüz, boyun ve kulaklara 2 parmak kalınlığında güneş koruyucu uygulamak gerekir. 2-4 saatte bir güneş koruyucu tekrarlanmalıdır.

Güneş ürünlerinin kullanımının yalnızca yaz mevsiminde değil aslında her mevsimde ve kapalı alanlarda dahi kullanılması gerektiğini unutmayalım!