Topikal C vitamini genellikle iyi tolere edilse de, tüm cilt ürünleri yan etki oluşturma potansiyeline sahiptir. Alerjik reaksiyon riskinizi değerlendirmek için her zaman bir yama testi yapmalısınız.

Nasıl Yama Testi Yapabilirim?

1. Ön kolunuz gibi gözlenmesi kolay küçük bir cilt bölgesi seçin.

2. Az miktarda ürün uygulayın ve bekleyin.

3. Herhangi bir yan etki olmazsa yüzünüze uygulayabilirsiniz. Döküntü, kızarıklık veya kurdeşen geliştirirseniz kullanmayı bırakın.

C vitamini serumu tipik olarak günde bir veya iki kez uygulanır. İyi bir rutin, temizlemek, toniklemek, C vitamini serumu uygulamak, ardından nemlendirmek ve güneş koruyucu ile cildi korumak adımlarını içerir. Kullanılan serum sonrası cildi nemlendirmek ve güneşten korumak rutinde kesin olarak yer edinmesi gereken adımlardır. Bu sayede C vitamini serumun aydınlatıcı etkisini en yüksek oranda görmüş, oluşabilecek lekelere karşı cildi korumuş, ve cildin trans-epidermal su kaybının önüne geçmiş olursunuz.

Serum seçerken ve kullanırken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta stabilitesidir. Stabilite, iki şeyden etkilenir: ürün formülasyonu ve paketleme. Aşağıdaki C vitamini türevleri, stabiliteyi daha uzun süre korumak için tasarlanmıştır:

• L-askorbik asit

• askorbil palmitat

• magnezyum askorbil fosfat

• askorbil glukosit

bu içeriklere sahip C vitamini serumları güvenle tercih edebilirsiniz.

Ürününüzün son kullanma tarihini kontrol ettiğinizden emin olun. Ürün kararmışsa veya başka bir şekilde renk değiştirmişse, C vitamini muhtemelen oksitlenmiştir. Ürünün kullanımı hala güvenli olabilse de artık aynı faydaları sağlamamaktadır.